FAQs

Pengene tilbake-garanti

1) Jeg har fortsatt ikke mottatt bestillingen min

Kundene våre mottar pakkene sine i 99 % av tilfellene. I noen sjeldne tilfeller kan pakker komme på avveie. Hvis du ikke mottar forsendelsen, kan du kontakte oss på info@hundsomenorge.com, så refunderer vi 20 % av kjøpesummen.

2) Jeg mottok en skadet vare

Hvis du har mottatt en skadet vare, kan du kontakte oss på info@hundsomenorge.com slik at vi kan hjelpe deg. Tidsrammen for retur av defekte varer er 30 dager etter mottak. Returfrakt dekkes av oss. Hvis du kontakter oss etter den nevnte tidsrammen på 30 dager, er vi ikke ansvarlige for å refundere / erstatte varene for deg.

3) Varen er ikke skadet, men jeg liker den bare ikke

Hvis du ikke er fornøyd med en vare og varen ikke er defekt, kan du returnere den til oss i sin opprinnelige tilstand (den tilstanden den ble solgt i) og originalemballasjen innen 30 dager fra den dagen du mottok varen. Du er ansvarlig for kostnadene ved å returnere varene til oss, og vi vil gi deg full refusjon innen 7 dager etter mottak av de returnerte varene. Refusjon vil bli utstedt via betalingsmåten som ble brukt til å kjøpe varene. Før du returnerer varen, vennligst kontakt oss på info@hundsomenorge.com og vi vil veilede deg gjennom returprosessen vår.

Vær oppmerksom på at Hvis varen er skadet etter bruk på grunn av normal slitasje, kosmetiske flekker, riper, flekker, feil eller brudd på grunn av misbruk, forsømmelse eller forsettlig skade, godtar vi ikke retur for refusjon/bytte.

Frakt

1) Gir du et sporingsnummer?

Ja, det gjør vi. Vi laster opp sporingsnummeret så snart varen er sendt. Du vil motta en forsendelsesbekreftelse på e-post når vi har lastet opp sporingsnummeret til systemet vårt. Vær også oppmerksom på at hvis du har flere varer i bestillingen din, kan vi sende dem separat på grunn av forskjellige lagerlokasjoner. I så fall vil vi laste opp sporingsnummer for hver enkelt vare.

2) Hvorfor kan jeg ikke spore bestillingen min med det oppgitte sporingsnummeret?

Vær oppmerksom på at sporingsinformasjonen du mottar noen ganger først kan spores etter 3-4 virkedager. Dette skjer fordi varen fortsatt behandles av transportøren og ikke ble skannet og/eller oppdatert umiddelbart i systemet deres. Hvis dette skjer, kan du spore igjen på et senere tidspunkt.

3) Hvor raskt sender dere?

Bestillinger sendes vanligvis innen 3-5 virkedager etter betaling (helger teller ikke som virkedager). Vi gjør vårt beste for å sende ut så raskt som mulig og vil oppdatere deg med sporingsinformasjon så snart den sendes.

Vær også oppmerksom på at hvis du har flere varer i bestillingen din, kan vi sende dem separat på grunn av forskjellige lagerlokasjoner. I så fall vil vi laste opp sporingsnummer for hver enkelt vare.

4) Når vil jeg motta bestillingen min?

På grunn av potensielle forsinkelser fra transportøren, bør du forvente 1-2 ukers levering.

5) Jeg har oppgitt feil adresse, hjelp!

Ta kontakt med oss innen 5 timer hvis du trenger å endre en feil adresse. Det er ikke sikkert at vi kan endre leveringsadressen din når tidsrammen på 5 timer har gått.